Tuesday 27 January 2009

BARIŞ YOLUNDA KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ





FOLLOW THE WOMEN FOR PEACE - BARIŞ İÇİN KADINLARI İZLEYİN

Ortadoğu'da yıllardır etkisini arttırarak devam eden istikrarsızlık, özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor. Çatışma bölgesi olarak algılanan Ortadoğu'da yaşayan kadınların, günlük hayatlarını serbestçe tartışabilmeleri için bir platform oluşturmak ve barış sürecinde kadınların aktif şekilde rol almasını teşvik etmek için Follow The Women for Peace(Barış İçin Kadınları İzle) organizasyonu ile her yıl 30 ülkeden yaklaşık 400 kadın barış için 296 km pedal çeviriyor.
2004'ten beri güçlenerek devam eden projeye her yıl Türkiye’den kadınlar da destek veriyor. Bu yıl 2-15 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleşen yolculuğa Türkiye'den farklı yaş ve meslek grublarına mensup 21 kadın katıldı. Yolculuk, Ortadoğu'da süren sıcak çatışmalarda ve bölgesel savaşlarda zarar gören kadın ve çocukların yaşadıkları acı ve sıkıntılarla ilgili dünyada "farkındalık" yaratmayı amaçladı.
Lübnan’dan Filistin’e kadar barış için pedal çeviren kadınlar, 2009’un ilk günlerinde İsrail tarafından işgal altındaki Filistin topraklarına yapılan saldırılar çabanın ne kadar gerekli ve hayati olduğunu ortaya koyuyor. Follow the Women for Peace, ateşkes yolunda atılan adımların kalıcı olması ve bölgeye barışı getirmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyor.
Follow the Women for Peace, 2008’de gerçekleşen yolculuğun fotoğraflarını ve kadınların izlenimlerini paylaşmak üzere, herkesi 5-25 Şubat 2009 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda gerçekleşecek olan “Barış Yolunda Kadınlar” fotoğraf sergisine davet ediyor.

Proje ile ilgili genel bilgi için www.followthewomen.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Ela Esra Günad elaesra@gmail.com

No comments: